Mesto sa púšťa do ďalších investičných akcií

09.10.2008 Stropkov

Stropkov 9. októbra (TASR) - Po rekonštrukcii Poštovej a Nábrežnej ulice rozbieha mesto Stropkov ďalšie investičné akcie na Konštantínovej a Chotčanskej ulici a na Námestí SNP.
V prípade prvej uvedenej ulice prejde rekonštrukciou chodník od grécko-katolíckeho chrámu až po Chotčanskú ulicu. Mesto získalo z ministerstva financií prostriedky vo výške 390.000 Sk (12.946 eur). Hoci konečná výška nákladov bude známa až po výberovom konaní, už dnes je isté, že celá akcia bude prebiehať za finančnej spoluúčasti samosprávy. Termín ukončenia stavby je naplánovaný na rok 2009.
„Pôvodne sme rozmýšľali o uložení zámkovej dlažby, ale finančne by to bola náročná investícia. Preto sme sa rozhodli pre osadenie nových obrubníkov a obaľovanú asfaltovú drvu, \" uviedol dnes pre TASR vedúci odboru výstavby a regionálneho rozvoja Mestského úradu v Stropkove Ladislav Dubas.
Na nové parkovisko a zeleň sa môžu tešiť nájomníci bytového domu na Chotčanskej ulici, kde pribudne 62 parkovacích miest. Ďalšou zmenou prejde tiež Námestie SNP. Samospráva pristupuje v týchto dňoch k asanácii tamojšej zmrzlinárne, čím sa otvorí priestor pre výstavbu štyroch polyfunkčných domov.
 

Vyberte región